Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

ПМС или симптоми на бременност

#

Едно от най-влудяващите неща за жена, която иска да стане майка, е „двуседмичното чакане” (промеждутъка от време между овулацията и менструацията). Шансовете да се чувствате нервни, неспокойни и възбудени се увеличават, защото искате да разберете дали сте бременни. Но тялото ви има „забавен” начин да всява напрежение: Симптомите на бременността изглеждат почти като предменструален синдром (ПМС).

 

Някои от признаците, че идва менструацията ви са чувствителност в гърдите, умора, главоболие, гадене, спазми, апетит, депресия. За съжаление можете да изпитвате тези симптоми и ако сте бременни. И така, как да разберете какво се случва с тялото ви?

 

Опознай тялото си

 

Ако обикновено получавате тежки спазми и мигрена, главоболие, когато наближава цикълът ви, то най-вероятно може да подминете тези симптоми като сигнал за бременност. Но ако ПМС рядко ви навестява с подобни признаци, то тогава трябва да имате предвид, че това може да не е обикновен цикъл. Ключът е да знаете, кои симптоми са обичайни или необичайни за вас.

 

предменструален синдром, ПМС, менструация, бременност, симптоми

 

Измерете температурата

 

Ако сте следили базалната си температура, то най-вероятно ще имате добро усещане за това, какво се случва по време на вашия цикъл. Вие би трябвало да сте забелязали спад, след това рязко покачване на температурата след овулация. И ако температурата остава висока в продължение на 18 дни след овулация, то това може да е индикация, че сте бременни.

 

Четете още: Първи признаци на бременност

 

Разсейте се

 

Да, това няма да ви помогне да разберете нищо за състоянието си. Но ако се притеснявате твърде много за това дали сте бременни, то може само да се изтощите. Не се опитвайте да разшифровате всички симптоми. Вместо това направете нещо продуктивно през времето, в което чакате да отминат двете седмици. Може да почистите дома си, да пътувате, да се занимавате с хобитата си и т.н. По този начин независимо от резултата след 2 седмичното чакане, вие няма да сте си загубили времето.

 

Разбира се, чакането е трудно. Но не го правете по-трудно като правите неща, които могат да ви дадат грешна информация преди да изтече времето, като тест за бременност. Може да получите фалшив отрицателен резултат, защото тялото ви още не произвежда човешкия растежен хормон. Освен това, може да получите и фалшив положителен, ако е нстъпила имплантация, но няма бременност.

 

менструация, ПМС, бременност, симптоми

 

Четете още: Предменструален синдром

 

В края на двете седмици може да видите зацапване, което може да е признак на имплантационно кървене, ако сте бременна или просто началото на менструацията. Ако цикълът ви все още на настъпва, си направете тест и ако се окаже положителен, отидете на лекар за потвърждение. Но в същото време трябва да се грижите за себе си и да сте готови за който и да е резултат.

 

Снимки: Ben Schonewille FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии:

Коментари: