Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

10 минутна интензивна тренировка у дома със Станимир Михов - част 1

#

Автор: Станимир Михов - фитнес инструктор и консултант по спортно хранене, завършил в НСА Фитнес и фитнес-културизъм.

 

Постоянно си повтаряте, че от следващата седмица започвате да ходите на фитнес? Не сте единствените, уверявам ви. Затрупани от ежедневните задължения и работа, все не остава време за това. Тази статия е специално за вас.

 

Този материал представлява една чудесна тренировка в домашни условия за цялото тяло. За да я изпълните са ви необходими само един чифт гирички или две шишета минерална вода.

 

фитнес, тренировка, упражнения, у дома, тяло, мускули

 

Обикновено една тренировка във фитнес зала отнема от 45 мин. до 1 ч. и 30 мин., но като се добави и времето необходимо за отиване и връщане, ще трябва да отделите поне 2 ч.

 

Тази тренировка ще натовари цялото ви тяло, а колко време ще отнеме, зависи от личните ви възможности и опит с упражнения. Между 10 и 20 мин. дневно са достатъчни, за да изгорите допълнително калории, да стегнете тялото си и да се почувствате по-тонизирани и във форма.

 

Предлагам да изгледате видеото, за да се запознаете с тренировката, но не спирайте да четете, за да научите повече детайли за всяко упражнение.

 

 

 

Преди да започнете

 

Направете 4-5 минутна загрявка с тичане на място или скачане на въображаемо въже. Има 2 варианта за изпълнение на упражненията.

 

Вариант 1: Изпълнете цялата тренировка от 10 упражнения едно след друго без почивка, всяко за 30 секунди. Починете за 60-120 секунди (според личните възможности) и повторете още веднъж. Така ще изпълните цялата тренировка за 10 минути.

 

Четете още: Спортът и раждането

 

Вариант 2: Изпълнявайте всяко упражнение за 3-4 серии и 10-15 повторения (статичните за 30 секунди), с по-малко от 30 секундна почивка между всяко упражнение.

 

Препоръчвам ви да изпробвате и двата варианта и да прецените, кой харесвате повече и кой пасва на личните ви нужди и цели. Ако не можете да прецените сами, оставете коментар в статията или под клипа на тренировката в YouTube с малко информация за вас и ще ви помогна да изберете най-подходящата опция.

 

Продължава на: 10 минутна интензивна тренировка у дома със Станимир Михов - част 2


Подобни статии: