Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

15 тайни страхове на мъжете - част 1

#

Мъжете обичат да изглеждат силни и уравновесени, но под тази маска могат да крият много страхове. Може би знаете за някои от тях, а за други - не. Тези страхове могат да се разделят в следните категории: страхове, свързани със здравето, страх от провал, страхове, свързани с външният вид и страх от смъртта. Тук ще разгледаме всяка категория поотделно:

 

Страхове, свързани със здравето

 

• Лекари

 

Мъжете се страхуват от лекари. Някои се страхуват толкова много, че ще пренебрегнат голяма част от здравословните си проблеми, дори и ако изпитват болка. Рискът при мъжете да починат от рак е 40% по-голям, заради тяхното колебание да потърсят медицинска помощ при първите признаци на проблем.

 

• Простата

 

Отвъд случайните болки, това, от което мъжете наистина се страхуват, е всеки проблем възникнал по-надолу от кръста. Простата и рака на тестисите са голяма причина за притеснение при мъжете. Всъщност мъжете най-много се страхуват от първия преглед на простата.

 

мъж, страх, здраве, провал

 

• Вазектомия

 

Повечето мъже се страхуват от вазектомията като форма на контрол на раждаемостта.

 

• Еректилна дисфункция

 

И сега стигаме до върха на мъжките медицински страхове – страхът от загуба на способността за постигане и поддържане на ерекция. Много мъже смятат, че мъжествеността се крие в това да са добри в секса.

 

Четете още: Защо мъжете бягат от отговорностите?

 

Как може да си помогнете: Мъжете не обичат да говорят за тези неща с техните партньорки. Това е просто факт от живота. Въпреки това, ако той знае, че жената е загрижена за него, че е там, за да го изслуша, когато той се нуждае от нея и знае, че е готова да го подкрепя за всяка стъпка по пътя му. Това е добро начало.

 

Страх от провал

 

• Страх от провал във взаимоотношенията

 

В началото на една връзка, повечето мъже се страхуват от поемането на ангажимент. Те се опасяват, че ще загубят своята свобода, пространство и ще имат само един сексуален партньор до края на живота си. Мъжете които са ангажирани, се страхуват от неизпълнението на задълженията си, от флирта, от развод и че ще умрат сами.

 

мъж, страх, здраве, провал

 

• Страх, че няма да бъде добър любовник

 

Почти всички мъже се страхуват да бъдат окачествени като лоши любовници. Въпреки многото шеги, че мъжете заспиват след секс, всъщност повечето от тях се интересуват какво мисли тяхната партньорка за това как са се справили.

 

• Страх, че няма бъде най-добрия, който тя никога не е имала

 

Мъжете се конкурират помежду си, искат винаги да са по-добри в леглото, отколкото всеки друг е бил.

 

Четете още: В капана на стреса - мъжът, гневът и емоционалното откъсване

 

• Работата

 

Успехът на мъжете в работата им и способността им да издържат семейството си, винаги е номер едно в страховете им. Мъжът иска да осигури адекватен комфорт и сигурност на семейството си. Един мъж, който живее от заплата до заплата е под голямо напрежение, защото се страхува, че ще бъде лош глава на семейството, а това е непростимо в очите му.

 

• Страх, че не са толкова добри, колкото приятелите им

 

Много мъже тайно се сравняват с приятелите си и се страхуват, че не са толкова добри, колкото тях.

 

мъж, страх, здраве, провал

 

Как може да си помогнете: Въпреки че може да изглежда нормално да се обсъдят проблемите в една връзка, жените не бива да забравят, че мъжете имат нужда да знаят и добрите неща. Мъжете искат да са герои в отношенията им, което означава, че искат да знаят че са добри за партньорките си. Жените трябва да ги накарат да се чувстват сигурни и да се погрижат за тях.

 

Продължава на: 15 тайни страхове на мъжете - част 2

 

Снимки: imagerymajestic, David Castillo Dominici FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: