Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

8 летни навика, които всеки трябва да има през всички сезони

#

Всяко лято плажът ни приветства, ваканцията идва, температурите се покачват и никак не е чудно, че идването на есента ни натъжава. Всички искаме да се насладим на слънчевите летни дни колкото се може повече.

 

Има няколко летни навика обаче, които всеки от нас трябва да има. Има начин да запазим хубавите и здравословни летни навици, през цялата година. Ето и няколко неща, които правим през лятото и със сигурност ще е добре да не спираме да правим и през останалите сезони:

 

1. Сезонни продукти

 

Хапването на сезонни плодове и зеленчуци гарантира страхотен вкус и аромат. На свой ред, със сигурност ще се насладите на чудесния вкус. Опитайте се да запазите някои от летните продукти и за останалите сезони. Затваряйте в буркани, замразете част от лятната продукция и хапвайте питателни и здравословни храни през цялата година.

 

лято, навик, сезон, здраве

 

2. Повече движение

 

Слънчевите летни дни ви предразполагат да се движите повече, дори и по време на работния ден. Когато лятото свърши обаче, не спирайте да се движите, разхождайте се, спортувайте, ако трябва дори правете обиколки в и около офиса, когато можете.

 

Четете още: Защо сме по-здрави през лятото?

 

3. Слънцезащитни продукти

 

Да, слънцето е най-силно през летните месеци, но това не означава, че то не вреди на кожата ви и през останалата част от годината. През останалите сезони, вероятно няма да ви се налага да използвате слънцезащитни продукти за цялото си тяло, тъй като не се препичате на плажа, но е важно винаги да защитавате кожата на лицето си от вредните UV лъчи.

 

4. Слънчеви очила

 

Точно както предпазвате кожата си от слънцето, трябва да защитавате и очите си. Много хора носят слънчеви очила само през лятото, което не е съвсем правилно. Знаете ли, че всъщност слънцето е най-вредно за очите през снежните месеци, тъй като белият цвят на снега допълнително отразява светлината и вреди на очите ви? Хубавите слънчеви очила трябва са задължителен аксесоар през цялата година.

 

лято, навик, сезон, здраве

 

5. Хидратиране

 

Всички знаем, че трябва да пием достатъчно вода, но през лятото сме по-бдителни за добрата хидратация на тялото ни, заради високите температури и силното слънце. Дехидратацията може да доведе до чувство на умора, главоболие и други неприятни състояния. Придържайте се към този добър навик през цялата година. Тялото ви не се нуждае от вода само лятото, нали?

 

6. Защита от насекоми

 

Истина е, че лятото сте изложени на повече опасности от насекоми като комари, кърлежи, пчели и т.н. Това обаче не означава, че през есента например, няма насекоми. Предпазвайте кожата си от тях и не забравяйте, че колкото и силен да е сърбежът, разчесването на ухапаното място, само ще влоши положението.

 

Четете още: 7 правила, за да останете хидратирани - част 1

 

7. Плуване

 

Плуването е едно от най-хубавите летни занимания. То е изключително полезно за здравето и добрата ви форма. Не изоставяйте тази активност през останалите сезони. Дори и през зимата можете да плувате в закрити басейни или да опитате нещо още по-забавно като водна зумба, например.

 

лято, навик, сезон, здраве

 

8. Салон за красота

 

Хубавият педикюр е задължителна добавка към новите ви летни сандали. Винаги обаче следете за безопасността си, докато сте на посещение в салон за красота. Инструментите трябва да са чисти и дезинфекцирани. Разбира се, можете да се грижите за външния си вид и у дома. Не правете това само през лятото. 


Подобни статии: