Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

8 съвета за детоксикация през лятото

#

Подутият стомах и усещането за тежест са едни от най-честите проблеми, които имаме през лятото. Не отдаваме внимание на честите нездравословни вечери навън, жегата и неправилното хранене до момента, в който не облечем банския си за първи път и не започнем да измисляме все повече и повече драстични методи за отслабване.

 

Ще ви споделим 8 съвета за детоксикация, които ще ви накарат да се почувствате по-добре и по-сигурни в себе си през летния сезон.

 

1. Започнете преди настъпването на лятото

 

Първото важно правило: не чакайте последния момент, за да започнете детоксикацията! Направете си предварителен план, чрез който да изгорите натрупаните калории и да изхвърлите токсините.

 

стомах, подутост, лято, хранене

 

Четете още: 10 причини да се храните балансирано и здравословно

 

2. Хидратирайте

 

Една от най-грубите грешки е пиенето на много малко течности. За детоксикацията това е основното правило: приемайте много, много течности. Колко по-точно? Поне 8 чаши вода дневно. Водата е много важна и за правилното функциониране на мозъка.

 

хидратация, вода, лято, мозък

 

3. Билкови чайове

 

Те са идеални за пречистването на черния дроб от натрупалите се токсини. Препоръчваме ви чаят от глухарче заради полезното му действие и силния му ефект.

 

чай, токсини, билки, прочистване, детоксикация

 

4. Намалете солта

 

За да се противопоставите на задържането на вода и подуването на стомаха не забравяйте да намалите солта, която приемате. Ако не можете да се откажете от допълнителния вкус, заменете солта с билки и подправки.

 

сол, подправки, вкус, билки

 

Четете още: Кога диетата може да е опасна?

 

5. Плодове и зеленчуци

 

За пречистването на организма наравно с водата са плодовете и зеленчуците. Фибрите, които се съдържат в тях, помагат на организма да елиминира токсините и да регулира функционирането на червата.

 

плодове, зеленчуци, фибри, прочистване, токсини

 

6. Пробиотици

 

Те възвръщат нормалната бактериална флора на организма. В момент на стрес – психически и физически, тя нарушава функцията си.

 

бактерии, флора, организъм, стрес

 

7. Цитруси

 

Цитрусите, богати на витамин C, произвеждат много антиоксидантни ензими, които ни помагат в борбата с подутия стомах и чувството за тежест.

 

антиоксиданти, витамини, цитруси, подут стомах

 

Четете още: Как да се храним по-добре - 12 здравословни съвета

 

8. Нездравословни храни

 

Кажете „чао“ на нездравословните храни! Това е златно правило при детоксикацията. Избягвайте мазни храни, съдържащи мазнини, сол и захар. 

 

мазнини, сол, захар, нездравословно хранене

 

Снимки:  niznoz,  clagnut,  mac_filko,  lu_lu,  GavinBell,  Bergius,  PitsLamp photography Foter.com; Ohmega1982,  zirconicusso  freedigitalphotos.net


Подобни статии: