Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Braxton Hicks контракции

#

Braxton Hicks контракциите са нередовни периодични контракции, които се появяват по време на бременност. Те обикновено започват около 20-тата седмица на бременността, но може да започнат и по-рано при жени, които са имали и предишни бременностти. Braxton Hicks контракциите се усещат от някои като чувство на стягане. Някои жени ги описват като подобни на менструални болки.

 

Жени, които са имали предишни бременностти е по-вероятно да имат по-чести и по-силни контракции. Докато жени, които са майки за пръв път може да не ги усетят изобщо. Braxton Hicks контракциите, често се описват като по-малко болезнени. Въпреки, че при повечето жени те със сигурност са досадни и неприятни.

 

Защо се появяват Braxton Hicks контракциите?

 

Те са начинът, чрез който тялото се подготвя за раждане. Те могат да помогнат на бебето да промени позицията си за раждането и помагат за омекотяване и узряване на матката.

 

Вижте още: Истинско раждане или фалшива тревога

 

раждане, контракции, Braxton Hicks

 

Как да реберете дали имате Braxton Hicks контракции или започва истинското раждане?

 

Може да е трудно да се направи разлика между Braxton Hicks контракциите и истинските контракции на раждането. Най-голямата разлика между двете е, че истинските контракции ще доведат до разширяване на маточната шийка, докато при лъжливите такива – това няма да се случи. Истинските контракции стават все по-силни, по-дълги и по-чести. Те няма да изчезнат, когато промените позицията си.

 

Вижте още: Няколко думи за раждането

 

Какво да направите, за да облекчите болката на Braxton Hicks контракциите?

 

Пийте много вода. Дехидратацията може да предизвика контракции. Изпразвайте пикочния си мехур редовно. Преждевременното раждане е сериозен проблем, така че обадете се на лекаря си при най-малкото съмнение.

 

Снимки: Nathansnostalgiа, nojhan / Foter.com


Подобни статии: