Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Фалшиво раждане

#

Много жени, особено тези, които никога не са раждали, Могат да сбъркат истинското раждане с фалшиво такова. Фалшивите контрaкции (т.нар. Бракстън-Хикс контракции) се получават много често в последните седмици от бременността. Възможно е да започнат и по-рано. Те могат да са много стресиращи за бременните жени, особено ако датата на термина все още не е наближила.

 

Някои Бракстън-Хикс контракции могат да са доста болезнени. Затова не е чудно, че много жени бъркат тези контракции с истинските.

 

раждане,  Бракстън-Хикс контракции, фалшиво раждане

Как може да разберете дали контракциите са истински?

 

Засечете ги. Използвайте часовник, за да следите времето между тях – от началото на една контракция до началото на следващата. Засечете и колко време продължава всяка една от тях.

 

При истинското раждане контракциите са през един и същи интервал от време, който постепенно намалява. Освен това са по-силни и по-чести.

 

Това не важи за фалшивите контракции. Тяхната сила обикновено намалява, докато не изчезнат. Някои жени успокояват болката като се движат или пък си лежат, докато болката отшуми. Това не би могло да се случи при истинското раждане.

 

Четете още: Бракстън - Хикс: фалшиви контракции

 

Дори и с тези съвети пак може да ви е трудно да определите, кога раждането е реално. Ако не сте сигурни, обадете се на лекаря си.

 

Какво са Бракстън-Хикс контракциите?

 

Това са неефективни мускулни контракции на матката, които се получават по време на бременността. Контракциите на  Бракстън-Хикс се получават в резултат на разпъване на мускулните влакна на матката. Това дразнене достига до главния мозък и той го възприема като сигнал за раждане, в резултат започва подготовката на организма за този процес. Бременните жени с такива контракции усещат лек дискомфорт и някои симптоми, характерни за началото на раждането, без всъщност то да е започнало и да е налице този процес.

 

Снимки: David Castillo Dominici FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: