Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Колко време мога да държа домашните пюрета в хладилника?

#

Печенето, варенето на пара и сваряването в малко количество вода са най-добрите методи за приготвянето на свежи, домашни пюрета за бебето. Те позволяват на плодовете и зеленчуците да омекнат, без да губят хранителните си качества. Можете да използвате останалата от варенето вода при пюрирането, като оптимален вариант за запазване на хранителните вещества. Печенето на плодовете и зеленчуците, от своя страна, ще подсили техния вкус.

 

Препоръчително е свежите, домашно приготвени пюрета да се съхраняват в хладилник за не повече от 48 часа (максимум – 72 часа). Това ограничение гарантира, че бактериите, които се развиват в пюретата са в минимално количество и храната ще бъде със запазени вкусови качества. Това правило се прилага за всички видове домашни пюрета – плодови, зеленчукови, местни и т.н.

 

бебе, пюре, храна

 

Ако не планирате да замразявате домашната бебешка храна е препоръчително да приготвяте продуктите всеки ден или през ден. Например, ако приготвяте пюре от картофи, можете да сварите количество достатъчно за 2 хранения, след което да поставите в хладилника половината за следващия ден, а другата половина да пюрирате. Този метод ще намали изхвърлянето на храна, а в същото време пюретата ще стоят в хладилника безопасен период от време.

 

Снимка: Ryan M Mclaughlin, findsomeshade Foter


Подобни статии: