Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Омъжена и самотна

#

Да се чувствате самотни и да сте сами са две различни неща. Много жени прекарват време сами, но не се чувстват самотни. Докато други могат да стоят до съпруга си, да гледат филм заедно, да вечерят и въпреки това да се чувстват самотни. Самотата обхваща понятия като отхвърляне, изоставяне, празнота, докато това да бъдете сами означава да правите нещо, което харесвате в собствената си компания.

 

Назад във времето

 

Старите чувства на отхвърляне и изоставяне, останали от детството, могат да изкочат на повърхността ако връзката между партньорите тръгне надолу. Когато се опитвате да се справите с чувството за самота, е важно да осъзнаете, че очакванията, които имате към вашия съпруг, може би не винаги могат да бъдат оправдани. Това може да доведе до излишно напрежение в брака ви.

 

Когато останете сама, използвайте времето и се опитайте да разберете мислите и нещата, които ви тревожат. Например, какво точно провокира чувството за самота у вас когато съпругът ви е навън с приятели? След като отговорите на въпроса, ще откриете решение на проблема много по-лесно.

 

тревога, самота, жени, сами, връзка, съпруг

 

Разпалете пламъците

 

Животът се променя и бракът ви може да има нужда от презареждане, за да се адаптира и с други (може би нови) области от живота ви. Докато се справяте с проблемите в работа, децата, дома, задълженията към родителите ви, може би сте започнали да се чувствате повече като колеги, опитващи се да спазят краен срок, отколкото като съпруг и съпруга.

 

В този случай, чувството за самота вероятно се дължи на липса на комуникация и споделяне. Отделяйте време да говорите по-често. Докосвайте рамото или бузата му, докато си говорите. Изненадайте го с възстановка на първата ви среща и си припомните за онези пеперуди в стомаха.

 

Четете още: Липса на комуникация в семейството

 

Огледалце, огледалце

 

Самотата ви може да няма общо с брака ви, а с усещанията ви за самите вас. Жените, които се чувстват самотни в брака си, често не се чувстват комфортно сами със себе си и страдат от ниско самочувствие. Тези жени имат нужда от постоянната компания на партньора си, те са в постоянна битка с чувството за отхвърляне. Обикновено докато са сами чакат другите да ги въвлекат в някаква активност и да им създадат забавление. Въпреки че бракът ви не е непременно в опасност, за вас ще е добре да намерите начин да се справите с този тип очаквания, които идват до голяма степен и от вашата изолация.

 

самота, жени, сами, връзка, съпруг

 

Страхувате се от сянката си

 

Вашата самота може да произлиза от чувства за зависимост и отчаяние. Намерете си интереси, които ви вдъхновяват и развиват извън брака ви. Опознайте себе си и практикувайте интересни за вас занимания, когато сте сами. Това ще помогне да намалите зависимостта и отчаянието.

 

Четете още: Как да помогнете на партньора си да се справи със стреса?

 

Направете списък, който включва неща, които сте искали да опитате и дейности, които обичате. Някои примери включват четене на романтични романи, слушане на музика, дълги разходки сред природата, йога, спорт, рисуване и много други. Когато усетите, че започвате да се чувствате самотни, използвайте вашия списък, вместо да очаквате мъжа ви да дойде и да „излекува“ самотата ви. Споделете с него списъка с интересите си, това ще ви сближи още повече.

 

Снимки: Amy Wilbanks, Send me adrift. Foter.com 


Подобни статии: