Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Плажен рефреш – лесно е!

#

Автор: Таня Димитрова

Магистър по педагогика и семиотика на изобразителното изкуство

 

Ето, че дойде време да стягаме куфарите и да заминем на почивка. Плааааааж... той ни очаква! Щастливи сме, че ще се наслаждаваме на морския бряг и всички удоволствия, които ни очакват там, но има само един малък пропуск в цялата картинка – ние сме с миналогодишните си бански и аксесоари.

 

От разходите по почивката, често се случва да не останат средства за нов арсенал от плажни покупки, но по изобретателните от нас не се притесняват от този факт. Какво можем да направим, за да освежим визията си така, че старото да изглежда ново?

 

Четете още: Суетата - любимият ми грях!

 

Бански

 

Имате няколко чифта бански, които си носите всяко лято? Обичате ги, но вече са ви омръзнали, нали!? Тогава ги трансформирайте. Един от вариантите е на едноцветните бански да се пришият малки ръчно изработени цветя, от материал, който съхне бързо и не се поврежда от водата. Това малко допълнение, ще промени излъчването на банския ви и той ще изглежда различен.

 

плаж, бански, тяло

 

 

Може да направите комбинация между няколко чифта бански (половинки), които са с различни цветове. Така ще сте по цветни и интересни на плажа. Добавяйки и цветно колие, обединяващо цветовете от банския, ще изпъкнете със стил.

 

Плажната чанта

 

Една чанта всяко лято... Но тя е толкова удобна, че не искате да я замените за нищо на света. Тогава не я подменяйте, а я разкрасете. Може да пришиете върху нея интерсни флорални и животински мотиви. Какво ще кажете за делфинчета? Изрежете си такива от подходящ плат и ги поставете на чантата си. Определено ще изглежда различна. По смелите... и по-сръчните, могат да експериментират с бродерии или рисуване с подходящи бои.

 

Четете още: Красиви сте! А дали ви е удобно?

 

Бижута

 

Ако държите на бижутата когато се на плажа – променете и тях. Модифицирайте старите обици в прекрасни колиета. Или части от колие превърнете в обици. С малко повече фантазия, може да направите чудеса.

 

плаж, лято, тяло, бански

 

Шал

 

Плажният шал... Направете си сами такъв. Рисуваната коприна е много красива. Нарисувайте шарките, които ви харесват. Така шалът ви ще има вашия почерк.

 

Четете още:Раз, два, три – бански облечи

 

Плажни рокли

 

Имате красиви рокли, но какво да промените в тях, за да изглеждат нови? Променете кройката, махнете или сложете презрамки, скъсете, сложете допълнителни парчета плат, комбинирайте... ако проявите повече въображение можете да станете истински дизайнери на своите дрехи. Не са нужни големи способности за няколко шева... Просто действайте!

 

плаж, лято, рокля, кройка

 

Лятото е за забавление! Позволете си да бъдете различни, като изразите себе си, чрез вашите дрехи. Експериментирайте!

 

Снимки: MartaZ*, cmccain202dc, Khánh Hmoong Foter


Подобни статии: