Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Приема ли бебчето ви достатъчно мляко?

#

Повечето майки могат да кърмят своите бебета и организмът им да произвежда достатъчно количество кърма. Въпреки това е изключително трудно да се прецени какво количество кърма е способна тя да отдели при всяко хранене. Тук можете да откриете няколко прости метода, помагащи ви да прецените дали бебчето ви е приело достатъчно количество кърма:

 

• вашето бебе се притиска добре към вас и засмуква;

• храни се от 6 до 8 пъти в денонощието;

• вашето детенце е активно и енергично, когато е будно и спокойно след хранене;

• често променя режима на сън.

 

бебе, кърмене, кърма, мляко, хранене

 

Обикновено новородените губят малка част от теглото си непосредствено след раждане. При тези, които биват кърмени загубата се компенсира до две седмици след раждането. През този период те наддават от 4 до 8 унции на седмица. Покачването на телесната маса е възможно да се случи внезапно, поради което не е препоръчително прекалено често да претегляте своето бебе.

 

Четете още: Ползи от кърменето

 

Ако вашето бебче се е родило с телесна маса под нормата (2.5кг) или ако сте претърпяли тежко раждане, моля, допитайте се до вашия специалист относно кърменето и как да отчитате промените в килограмите му през първите седмици.

 

Моля, имайте предвид, че информацията в тази статия е базискна, препоръчителна и не може да бъде приемана като заместващата професионална/медицинска такава. Ако вие, вашето дете или член от семейството среща от някои от изброените симптоми, моля, обърнете се към вашия личен лекар/педиатър. Philips Avent не може да бъде държан отговорен за вредите причинени от предоставените препоръки.

 

Материалът е любезно предоставен от:

 

philips avent


Подобни статии: