Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

С бебе на плажа – част 1

#

Всички деца обичат морето, пясъка, игрите и слънцето. Ако обаче вашият малчуган все още е бебе и искате за първи път да го срещнете с морето, ето няколко съвета как да се насладите на почивката си:

 

Каква защита срещу слънцето трябва да използвате?

 

Дори ако не е слънчево, бебето ви може да изгори. Затова е изключително важно да защитите кожата му. Ако бебето ви е на по-малко от 6 месеца, постарайте се да остане на сянка през цялото време.

 

Ако имате по-голямо бебе или малко дете, пазете го от слънцето в периода от 11 до 15 ч. Тогава е най-горещата част на деня.

 

бебе, плаж, пясък, слънце, защита

 

Когато бебето е на слънце го обличайте с памучни дрехи, които да покриват краката и ръцете му. На пазара вече се предлагат и бебешки дрешки с UV защита - чрез тях ще предпазите бебето от вредните слънчеви лъчи. Вземете и шапка с широка периферия, която да хвърля сянка и на лицето, и на шията на бебето. За да предпазите очите му от пясъка и слънцето, набавете сладки слънчеви очила за своя малчуган.

 

Преди да отидете на плаж, намажете обилно кожата на бебето, която не е скрита от дрехи, със слънцезащитен крем. Не забравяйте ръчичките и краката. Ще ви е по-лесно да намажете бебето преди да го облечете - така ще сте сигурни, че сте покрили всички части от тялото му със слънцезащитен крем, независимо от дрешките.

 

Четете още: Пълзенето при бебетата - кога се научават?

 

Използвайте слънцезащитни продукти, създадени специално за бебета и малки деца, със слънцезащитен фактор най-малко 15. Доверявайте се на надеждни марки, чиито продукти са широкоспектърни. Това означава, че разполагат с UVA и UVB защита (това би трябвало да е отбелязано на етикета).

 

Не забравяйте – трябва да нанасяте слънцезащитния продукт на всеки 2 часа и всеки път, след като бебето ви си е играло във вода (дори и слънцезащитният продукт да е отбелязан като водоустойчив).

 

бебе, плаж, пясък, слънце, защита

 

Какво ще ви трябва на плажа?

 

Следните неща могат да ви бъдат полезни на плажа, когато смятате да вземете бебето със себе си:

 

• кърпи – вземете повече, тъй като те постоянно са влажни или пълни с пясък

 

• чадър или тента за защита от слънцето – когато сте с бебе на плажа имате нужда от сянка повече от всякога, дори и ако слънцето да не е толкова силно

 

• преграда срещу вятър – чрез нея можете да си осигурите уединение, защита от вятър и ако бебето ви вече прохожда – преграда, която ще му попречи да се отдалечи

 

• одеяла за пикник – те не само са полезни за сядане, а и помагат да защитите бебето от пясъка (много бебета започват да плачат ако по тях полепне пясък)

 

Четете още: 5 мита за съня на бебето

 

• хладилна чанта с вода и храна - всяко бебе и дете огладнява по-бързо на чист въздух, затова пригответе храни и напитки, които да задоволят глада и жаждата му

 

• слънцезащитни продукти

 

• формула или кърма за бебето (в случай, че още го кърмите)

 

бебе, плаж, пясък, слънце, защита

 

• комплект за първа помощ

 

• плувки или пояс

 

• кофичка, лопатка и плажна топка

 

• разбира се, не забравяйте фотоапарат, с който да заснемете цялата забава, която ви предстои

 

Продължава на: С бебе на плажа – част 2

 

Снимки: shopefowler, emerille, Iván Otero, Images by John 'K' Foter.com


Подобни статии: