Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Вярно ли е, че хората трябва да си мият ръцете преди да посетят новороденото?

#

Да. Измиването на ръцете е най-добрият начин да се предотврати разпространението на болести, а новородените бебета са изложени на най-голям риск от инфекция.

 

Трябва да миете ръцете си често, особено преди хранене и след смяна на пелените или преди да отидете в банята. Учете по-големите си деца да мият ръцете си със сапун и вода достатъчно дълго. Ако някой има настинка или друго заболяване, всички трябва да мият ръцете си по-често.

 

бебе, ръце, инфекция, мият

 

Четете още: 10 въпроса за бебето към лекаря през първата седмица

 

Когато става въпрос за посетители, бъдете настоятелни - напълно разумно е да поискате бабата или други посетители да измият ръцете си преди да докоснат бебето ви. Повечето хора разбират и изпълняват изискването, но от време на време може да се появи посетител, който да твърди, че не е необходимо, защото не е болен, например. Напомнете, че хората разпространяват бактерии без каквито и да е външни признаци на заболявания и че трябва да си мият ръцете.

 

Някои родители намират за полезно да поставят задачата на големите братя и сестри да следят за миенето на ръцете, като покажат на посетителите мивката и чиста кърпа.

 

Снимки: Feelart, marin FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: