Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Вярно ли е, че пухкавите бебета са здрави бебета?

#

Със сигурност е нормално за бебетата да бъдат „пълнички“. Но ако се притеснявате за теглото на бебето си, говорете с вашият педиатър. Той ще го претегли и измери, за да разбере дали е в норма.

 

Докато бебето ви наддава в очакваните мерки, това означава, че се храни добре и е здраво. Повишаване на теглото може да се случи при захранване с твърда храна. То ще се нуждае от много повече енергия, за да може да се справи с предизвикателствата на пълзенето и ходенето. Докато храните бебето си с питателна храна, то ще пълнее постоянно и постепенно.

 

бебе, тегло, наддаване

 

Ако лекарят ви каже, че бебето ви е с наднормено тегло или наддава прекалено бързо, опитайте се да не се притеснявате. Той ще ви посъветва какво е правилното количество здравословна храна, която трябва да му давате.

 

Четете още: Първи стъпки към захранване на бебето с твърда храна

 

Лекарят може да ви помоли да водите дневник на храните, които давате на бебето, както и да записвате количеството и калориите, които съдържат. В зависимост от това дали бебето ви пълзи или ходи, педиатърът може да предложи различни варианти за повишаване на физическата активност на бебето ви. 

 

Снимки: Dhammza, Matthieu Luna Foter

 

Подобни статии: