Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Бебето и морската вода

#

Леките, галещи вълни са много вълнуващи за бебето ви. Но трябва да сте внимателни. Трябва да го държите здраво, когато сте във водата, дори да сте свикнали да го пускате по време на уроците по плуване (ако сте посещавали такива).

 

Стойте в плиткото, където можете спокойно да седите и да го държите в безопасност. Не влизайте прекалено навътре в морето, защото при някои плажове водата внезапно може да стане много дълбока.

 

бебе, море

 

Ако бебето ви обича да плува под вода в плувен басейн, може би няма да му хареса гмуркането в морето. Солената вода никак не е вкусна, а освен това може да раздразни очите му. Затова винаги трябва да имате под ръка сладка вода, за да можете да ги измиете.

 

Ако бебето е достатъчно голямо, можете да използвате и гумен пояс, но въпреки това трябва да го държите.

 

бебе, море

 

Не стойте във водата твърде дълго време, тъй като бебето може да премръзне много бързо. Започнете с по-кратки интервали, редувани с почивка на плажа, като постепенно увеличавате времето за което стоите във водата. Ако започне да трепери - излезте незабавно от водата и го увийте в дебела пухкава хавлия.

 

Ако бебето ви се плаши от водата, не го насилвайте. Застанете на брега и гледайте вълните, „бягайте” от тях заедно или съберете мокър пясък, за да построите пясъчен замък.

 

Снимки: The Jordan Collective, Chris & Lara Pawluk, p!o Foter


Подобни статии: