Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Как да изградите доверие във връзката си – част 2

#

Продължава от: Как да изградите доверие във връзката си – част 1

 

Бъдете готови да говорите за съмненията си

 

Нито е здравословно, нито е полезно да потискате своите съмнения в името на любовта. Не е добре и за вас да потискате съмненията за собственото ви желание да отговорите на очакванията на другия, убеждавайки се, че с времето любовта ще ви завладее.

 

Ако приберете съмненията в килера, с времето на тях само ще им пораснат зъби и нокти и в крайна сметка ще излязат да ви ухапят. Вместо това, сложете картите на масата, говорете за съмненията и резервите си и опитайте заедно да работите върху тях.

 

Бъдете уязвими

 

Да се разкриете пред друг човек, може би ви звучи много страшно и понякога то наистина е. Някои хора, особено такива, които са били наранени в предишни свои връзки, избягват дискусии за своите страхове и слабости. Те не говорят за очакванията си, защото се страхуват да не бъдат наранени отново.

 

доверие, връзка, партньор, любов, комуникация

 

Това почти винаги е гаранция за край на връзката. Истинското доверие идва точно от разкриването на уязвимостите и се запазва благодарение на това, че отсрещният се грижи внимателно за тях и никога не ги използва като начин да контролира или нарани другия.

 

Разберете, че всеки има право на уединение

 

Доверието не изисква да споделяте с партньора си (и той с вас) всеки малък детайл от ежедневието си, предишните връзки, срещи и т.н. Достатъчно е, че всеки от вас признава, че в миналото си се е влюбвал и е изпитвал разочарования и загуби, но е научил много от тях и сега е готов да обича човека до себе си.

 

Четете още: Подобрете комуникацията, изразявайки чувствата си

 

Многократният натиск за подробности по тези теми е индикация за несигурност и недоверие. Партньорите, които си вярват, ще имат доверие на партньора си за това, че той споделя нещата, които намира за важни и значими, че споделя това, което смята, че иска да сподели.

 

Бъдете надеждни

 

Истината е, че светът е пълен с хора, които са привлекателни по различни начини. Надежден партньор е този, който почита „споразумението“ между него и половинката му, особено тогава, когато насреща вече е имало изпитания и тестове, които е преминал успешно.

 

доверие, връзка, партньор, любов, комуникация

 

Всеки човек обикновено иска да даде най-доброто от себе си, защото се надява да получи същото от партньора си. Тоест опитва да бъде такъв човек, с какъвто иска да живее.

 

Комуникация, комуникация и комуникация

 

Любовта е чувство. Доверието обаче, изисква внимание и дискутиране по възможно най-пълноценния начин. Вие и партньора ви можете да очертаете границите си и да постигнете споразумение, само тогава, когато помежду ви има добър диалог, общувате пълноценно и всеки казва това, което наистина мисли.

 

Четете още: Как да контролирате ревността?

 

За да се задълбочава и да израства една любовна връзка, е нужно доверие. И вие, и вашият партньор се нуждаете от него. Цялата любов на света няма да компенсира липсата на доверие помежду ви. Когато в една двойка има любов, доверие и двамата души са зрели и готови за сериозни отношения, няма какво да застане между тях. 


Подобни статии: