Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Може ли да забременеете по време на цикъл?

#

Да, може да забременеете по време на цикъл, но шансовете за това са малки. Най-доброто време за зачеване за една жена е около средата на цикъла, близо до овулацията. За средностатистическата жена това означава между 12-тия и 16-тия ден преди следващата менструация. Въпреки това е възможно да забременеете по време на цикъл и има няколко причини за това.

 

Първата причина е, че сперматозоидите могат да оцелеят в тялото на жената около 2-5 дни. Въпреки това, ако са попаднали в подходящи условия, те могат да издържат и повече дни.

 

Ако една жена е правила секс без предпазни средства по време на менструацията си и след това е имала овулация 4-5 дни след като е правила секс, тогава е възможно да забременее.

 

Четете още: Закъснява ви, но теста за бременност е отрицателен? Възможно ли е да сте бременна?

 

Ранна овулация

 

Обикновено жената има овулация около 14 дни преди началото на цикъла си. Така, че ако той е 28 дни, то най-вероятно овулацията настъпва на 14-тия ден след началото на менструацията.

 

забременее, цикъл, овулация, менструацияЦикълът на жената не винаги е предсказуем. Дори жени, които имат съвсем редовна менструация, могат да имат по-ранна или по-късна овулация от нормалното. Ако овулацията ви е много ранна, като например на 10-тия ден след началото на цикъла, може да се допусне, че можете да заченете, ако имате полов акт по време на менструацията.

 

Дълга менструация и нередовен цикъл

 

Някои жени имат много дълъг период на кървене по време на менструацията си. В случай, че той продължава над 10 дни и те правят секс, без предпазни средства, докато все още имат кървене, е възможно да забременеят. Причината за това е, че в този случай времето между менструацията и овулацията е по-малко. Всъщност, някои жени дори започват да произвеждат цервикална слуз през последните дни от цикъла си.

 

Овулационно зацапване

 

Четете още: Знаците на овулацията

 

Овулационното зацапване е кървенето, което се случва в периода на овулацията. То се състои от малко количество кръв, смесена с цервикална слуз и се дължи на отделянето на яйцеклетката от яйчника.

 

Някои жени имат кафяво или червено зацапване преди овулацията. Този тип зацапване е идеалната среда за оцеляване на сперматозоидите. Ако жената прави секс, докато има овулационно зацапване, има доста добри шансове да забременее.

 

Снимки: stockimages FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии:

Коментари:

 1. Десислава каза:

  Правих секс на третия ден от цикъла ми и мъжът ми се изхвърли в мен.Има ли вероятнаст да съм бременна??

 2. Даниела каза:

  Ami povremena cikal na vtoriq den ot cikalami praveh seks ni bez oredpazni merki mojeli da zabremeneq

 3. Даниела каза:

  Ami povremena cikal na vtoriq den ot cikalami praveh seks ni bez oredpazni merki mojeli da zabremeneq

 4. Aneliq каза:

  Pravih seks I toi se isprazni dva puti v mene a I bqh v cikul sled sedem dni pravq test I e polojitelen vuzmijno li e

 5. Sedi каза:

  Zdraveyte v cikil s1m pravihme sex s moq mij i toy se izpusna imali veriqtnost da s1m bremena