Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Може ли да забременеете по време на цикъл?

#

Да, може да забременеете по време на цикъл, но шансовете за това са малки. Най-доброто време за една жена да зачене е около средата на цикъла, близо до овулацията. За средностатистическата жена това е между 12-тия и 16-тия ден. Въпреки това е възможно да забременеете по време на цикъл и има няколко причини за това.

 

Сперматозоидите могат да живеят до 5 дни. Обикновено те могат да оцелеят в тялото на жената около 2-5 дни. Въпреки това, при най-добри условия, те издържат и повече дни.

 

Ако една жена е имала полов акт, при който не е използвала противозачатъчни, по време на нейния цикъл и след това има овулация 4-5 дни след като е правила секс, тогава е възможно да забременее.

 

Четете още: Закъснява ви, но теста за бременност е отрицателен? Възможно ли е да сте бременна?

 

Ранна овулация

 

Обикновено жената има овулация около 14 дни преди началото на цикъла си. Така, че ако той е 28 дни, то най-вероятно овулацията настъпва на 14-тия ден.

 

нередовна, менструация, забременяване, цикълЦикълът на жената не винаги е предсказуем. Дори жени, които имат съвсем редовна менструация, може да имат по-ранна или по-късна овулация от нормалното. Ако овулацията ви е много ранна, като например на 10-тия ден след цикъла, можете да допуснете че сте заченали, ако сте имали полов акт по време на менструацията.

 

Дълги периоди и нередовен цикъл

 

Някои жени имат много дълъг цикъл и нередовно кървене след него. В случай, че той продължава над 10 дни и тя прави необезопасен секс, докато все още има кървене, възможно е да забременее. Въпреки, че има  кръвотечерние или само зацапване, не означава, че жената не може да забременее. Възможно е да наближава овулацията още докато трае нейния цикъл. Всъщност, някои жени започват да произвеждат цервикална слуз през последните дни от цикъла си. Ако жената има овулация кратко след нейния цикъл, докато има само зацапване, то тя може да забременее.

 

Овулационно зацапване

 

Четете още: Знаците на овулацията

 

Овулационното зацапване е кървенето, което се случва близо до овулацията. Това е цервикална слуз. Понякога тя се задържа за дълъг период или е в необичайно време. Някои жени имат кафяво или червено зацапване, преди овулацията. Този тип зацапване е идеалната среда за оцеляване на сперматозоидите. Ако жената прави секс, докато има овулационно зацапване, има доста добри шансове да забременее.

 

Снимки: stockimages FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии:

Коментари:

 1. Sedi каза:

  Zdraveyte v cikil s1m pravihme sex s moq mij i toy se izpusna imali veriqtnost da s1m bremena

 2. Maria каза:

  Pravila sam seks na 27 mart behe vtoria den na cika la mi

 3. veronika каза:

  zdr az v momenta imam çıkal no Sam v nacaloto na çıkalım ako napravya sex vizmoshnoli da zabremenyavam

 4. Анонимна каза:

  Днес ми дойде цикъла и правих секс партньора ми се изпусна ... има ли вероятност да забременея ?

 5. tatana каза:

  на мен лично ми харесват информацияата