Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Лечение и профилактика на заболяванията на венците при бременност

#

Автор: д-р Богомил Стоев

Специалист по дентална медицина

 

По време на бременността се препоръчва въздържането от всякакви ненужни или козметични дентални процедури, докато не се роди бебето. За борба с гингивита и пародонтита, вашият стоматолог може да извърши професионално почистване на зъбите, което е нехирургична процедура, при която той почиства кореновата повърхност на зъбите, за да премахне плаката и зъбния камък.

 

Тази процедура може да помогне дори за облекчаване на най-болезнените симптоми. Ако е наложително извършването на сложно стоматологично лечение, най-подходящото време е през втория или началото на третия триместър от бременността. Така се намалява риска за бебето и се осигурява вашия комфорт.

 

Предпазване и профилактика

 

Най-добрият начин да се избегне появата на болка във венците и зъбите по време на бременността е да се обучите в правилно осъществяване на добра хигиена на устната кухина. Използвайте четка за зъби с мек косъм, за нежно почистване на зъбите и венците сутрин и вечер след хранене.

 

зъби, бременност, дентален, почистване, бебе

 

Ако вашите зъби са по-чувствителни, използвайте паста за зъби, специално проектирана за борба с чувствителността. Използвайте редовно и конец за зъби. Намалете приема на съдържащите захар храни и напитки, и пийте много вода.

 

Вижте още: Бременността и денталните процедури

 

Дъвчете дъвка, която съдържа ксилитол, съставка, която намалява бактериите, които причиняват кариес. Изплакнете устата си с вода след всички случаи на повръщане. И накрая, но не по важност, посещавайте редовно вашия дентален специалист.

 

зъби, бременност, дентален, почистване, бебе

 

Съображенията

 

Много жени са склонни да отложат своите дентални прегледи и лечение по време на бременност от страх, че всяка процедура може да навреди на развиващото се бебе. В действителност, вашият стоматолог не може да бъде по-вреден от възпалителните процеси в устната кухина.

 

Вижте още: Зъб за зъб? Цената, която може да не се плаща по време на бременността

 

 

Американската стоматологична асоциация е намерила връзка между лошата устна хигиена и недоносените, с ниско тегло, при раждане бебета. Обсъдете с вашия стоматолог допълнителните стъпки, които трябва да предприемете, за да гарантирате здравето на венците и зъбите си и да имате една здравословна бременност, както за вас така и за вашето бебе.

 

богомил, стоев

 

Снимки: David Castillo Dominici, marin, stockimages  FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии:

Коментари:

  1. lekbook каза:

    При болки във венците и зъбите http://lekbook.com/glava/bolki-vv-vencite