Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Може ли да имате менструален цикъл, когато сте бременна?

#

Въпреки, че може да сте чували за жени, които са имали „менструален цикъл” по време на бременност, истината обаче е, че не може да бъдете бременна и да имате менструация. След като една жена зачене, тя започва да произвежда хормони, които спират нейния цикъл. Това не значи, че жената не може да има кървене по време на бременността, но то не прилича на истинския „женски период”. Това може би е объркващо за някои жени и затова може да смятат, че са имали цикъл по време на бременността.

 

Какво може да предизвика кървене по време на бременност?

 

През ранната бременност е необичайно жената да има кървене или зацапване. Затова то може да се обърка с менструалния цикъл. 20-25% от жените са имали кървене по време на бременността. Но това кървене не е толкова тежко, колкото истинският цикъл. Но ако жената не знае, че е бременна може да предположи, че това е менструация. Случва се в началото на бременността да се появи кървене, точно, когато жената очаква цикъла си и това допълнително води до объркване.

 

Някои от причините за кървене по време на бременност са:

 

Кървене и зацапване от имплантирането на яйцеклетката – то се случва, когато оплодената яйцеклетка се прикрепя към лигавицата на матката. Жената може да забележи леко кървене седмица до няколко дни преди нейният период . То обикновено е леко, кафеникаво или розово или са червени петна, но не е толкова тежко като истинския цикъл.

 

Кървене след противозачатъчните – Жените понякога имат нередовен цикъл след приемането на противозачатъчни. Ако наскоро сте приемали противозачатъчни и сте бременна, зацапването може да се дължи на хормоналните промени. Забременяването скоро след приема на тези хапчета, може да направи трудно разграничаването на обикновения цикъл от другото кървене. Вие може да не сте наясно, кога е бил вашият последен период или кога може да сте забременели и да продължавате да имате нередовно кървене.

 

Извънматочна бременност – Симптомите на извънматочната бременност включват и вагинално къвене. То прилича на менструалния цикъл. Други симптоми са болки в корема (обикновено от едната страна), ректално налягане, гадене, виене на свят.

 

Спонтанен аборт – Около 20-30% от бременосттите завършват с аборт. Кървенето и зацапването може да бъде ранен симптом за аборт. Но от друга страна не винаги това са знаците, че жената не може да има здрава бременност, но е знак да бъдете внимателни. Абортът често започва с леко зацапване което се превръща в силно кървене. Ако имате кървене и сте бременна вие незабавно трябва да посетите лекаря си.

 

Това са някои от причините, които може да предизвикват кървенето, което прилича на цикъл.

 

Кървене, което се случва по време на бременност, не е менструален цикъл. Ако имате кървене задължително се консултирайте с лекар.

                       

Снимка: FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии:

Коментари:

 1. Ив каза:

  Здравейте трябваше да ми дойде на 27 но ми дойде чак на 05 мислих че съм бременна защото гърдите ми са подути и ми се гадише възможно ли е да съм бременна или съм се объркала защото много се разочаровах ...

 2. Ив каза:

  Здравейте трябваше да ми дойде на 27 но ми дойде чак на 05 мислих че съм бременна защото гърдите ми са подути и ми се гадише възможно ли е да съм бременна или съм се объркала защото много се разочаровах ...

 3. Ваня каза:

  Здравейте :) имам 15 дни закъснение ,болки в гърдите ,виене на свят но и много остри болки ниско в стомаха .Купих си тест но мисля утре сутрин да го направя :) с малко дете съм ,но се надявам да е положителен :)

 4. Milka каза:

  Добър ден... цикала ми трябваше да ми дойде на 11-но ми дойде сутринта не е нормално кървя по малко зацапва ми превръската смърди гадно кръста ме боли стомаха ме боли като се движа дори като вдигам нещо тешко гърдите ми са твърди като камък на какво се дължи това

 5. Tatyana каза:

  Na dva meseca slm bremena a i imam cicll i me boli krista