Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Колко дълго кърмата ще остане свежа за моето бебе?

#

Общоприето е, че кърмата може да се съхранява в хладилник за 3 до 5 дни и да се замразява от 3 до 6 месеца.

 

Не замразявайте мляко, ако смятате да го използвате в рамките на 3 до 5 дни, защото замразяването унищожава част от антителата. Въпреки това замразената кърма е все още по-здравословна от формулата. Можете да държите млякото, което е било замразено в хладилник за не повече от 24 часа, но не го замразявайте повторно.

 

Майчиното мялко съдържа живи антитела, които убиват бактериите. Тъй като бактериите причиняват развалянето на млякото, антителата в кърмата ще го запазят свежо по-дълго от формулата или преработеното мялко.

 

кърма, антитела, бебе, кърмене

 

В действителност не съществуват абсолютни насоки за съхранение на кърма. Много зависи от хладилника, който имате и колко добре работи. Отделно замразяването ще запази млякото по-свежо, защото по принцип не отваряте толкова често фризера, колкото отваряте хладилника.

 

Четете още: Не е ли време да похапнем?

 

За да подпомогнете запазването на кърмата свежа за по-дълго, измийте ръцете си преди изпомпването и се уверете, че помпата и бутилките за събиране на кърма са чисти. Сложете млякото в хладилник веднага след изпомпване – ще се развали по-бързо, ако го съхранявате на стайна температура.

 

Снимки: kjnnt, Jomphong FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: