Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Влияе ли кърменето на сексуалното желание?

#

Кърменето може да повлияе на сексуалното желание, но бъдете сигурни – липсата на интерес към секса няма да продължи вечно. Не забравяйте да кажете това и на партньора си. Повярвайте ни – силно го интересува.

 

Няколко фактора могат да изиграят важна роля в липсата на каквото и да е сексуално желание при новите майки. Най-разпространеният от тях е изтощението. След раждането жените се чувстват изтощени до немощност.

 

Грижите за бебето могат да се поемат и от други хора – памперсите и къпането спокойно могат да бъдат поети от партньора или бабата на бебето. Обаче никой не може да замести една основна способност на майката – кърменето на новороденото на всеки 3 часа.

 

бебе, кърмене, секс, сексуално желание, овулация

 

Грижите за бебето могат да накарат новата майка да се чувства изтощена в края на деня и съответно сексуалното ѝ желание да е нулево. Освен това, кърменето може да потисне овулацията в продължение на месеци след раждането. Това е природен начин да се предотврати нова бременност твърде скоро след предходната.

 

За съжаление, това означава, че количеството на естроген, циркулиращ в тялото ви, е далеч под нормалното, което води до сериозна вагинална сухота и общо понижаване на сексуалните желание. Тялото ви в момента инстинктивно не желае да „се размножава“.   

 

Четете още: Разказът на мама - за кърменето и помпите - част 1

 

Разбира се, всяка жена е различна и много кърмещи майки споделят, че кърменето изобщо не се отразява на либидото и качеството им на живот. Някой жени дори имат желание да правят секс повече от обикновено. Те намират кърменето за приятно и според тях то дори помага да се чувстват по-привързани и влюбени в партньора си. Способността да кърмят бебетата си, кара някои жени да оценяват по-високо тялото си, а това със сигурност се отразява в спалнята.

 

бебе, кърмене, секс, сексуално желание, овулация

 

Ако не сте сред тези щастливци, напомнете на себе си и на вашата половинка, че липсата на сексуално желание при кърмещите жени е нещо съвсем естествено и нормално. Съвсем скоро то ще отмине и вие ще се върнете към старите си навици.

 

Не забравяйте обаче да поддържате добрата комуникация с партньора си. Намерете други начини да бъдете интимни – правете си масажи, вземете заедно вана, дръжте се за ръце и се гушкайте вечер.

 

Четете още: Как да научим бебето да суче правилно?

 

Липсата на сексуално желание ще отшуми в най-лошия случай, когато спрете да кърмите. Ако се замислите, това не е толкова висока цена, която да платите, в замяна на това да дадете своето здраво и щастливо бебче най-добрия старт в живота.

 

Снимки: desireefawn, Mothering Touch, bubbo.etsy.com Foter.com


Подобни статии: