Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Как да имате безопасна Коледа?

#

1. Никога не поставяйте свещ където може да падне или където могат да паднат предмети върху нея. Сладкия аромат на свещ може да направи дома ви по-приятен, но има оспасност от пожар. Свещите са една от основните причини за пожарите през ваканцията. За да се избегнат такива рискове, никога не слагайте запалени свещи около дървета и клони, винаги използвайте негорими материали и поставете свещите на открита площ.

 

2. Проверявайте коледните светлини. Коледните лампички трябва да се пазят от деца, тъй като ако се счупят, детето може да се пореже на стъклото или ако са с течност, да бъдат отровени. Елекрическите лампи не бива да се използват на метално изкуствено дърво.

 

3. Използвайте само украшения и коледни декорации, които знаете, че са огнеупорни. При ползването на старите коледни украшения, уверете се, че не съдържат олово.

 

Четете още: Изкуствена или истинска елха?

 

4. Уверете се, че всичката хартия, клонки от дърветата и други материали са далече от камината (ако имате такава). Не забравяйте да проверите комина преди да запалите огън.

 

коледа, безопастност

 

5. Увийте подаръците грижливо. Използването на вечнозелени клони за декорация на подарък може да е опасно, ако тя е някъде близо до пламък. Вземете допълнителни предпазни мерки, ако има малко дете в дома. Избягвайте малки части за опаковане, декорации, които са токсични, нещо, което има форма на бонбон и изобщо неща, които привличат да бъдат изядени.

 

6. Изберете свежо коледно дърво, за да избегнете бедствие. За да проверите свежестта на дървото, счупете един клон и проверете дали иглите падат. Проверете дъното, за да се уверите, че соковете на дървото са се запазили. Никога не оставяйте дървото да изсъхне и го поливайте редовно.

 

Четете още: Как се празнува Коледа по света?

 

7. Създаване на изкуствен сняг. Бялата Коледа е част от красивата приказка на ваканционния сезон. Човек може да направи тази визия в реалност, дори в топло време, с изкуствен сняг. Изкуствения сняг е безопасен и забавен, когато се използва разумно. Никога не оставяйте детето да яде изкуствен сняг. Той може да съдържа съставки, които са токсични. При използването на изкуствен сняг вътре в дома, винаги четете внимателно инструкциите. Никога не го използвайте върху предмети, които имат пряк контакт с топлина, светещи предмети и камини.

 

Снимки: imagerymajestic, Simon Howden, FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: