Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Как да почистим дома си бързо?

#

Необходими материали: прахосмукачка, парцали за почистване, моп и кофа с вода, препарати за почистване, торбички за смет, дензифектант спрей.

 

1. Съберете всички неща за пране на едно място. Разпределето го на купчини. Започнете с пералнята преди другата работа.

 

2. Уверете се, че всеки член от семейството ви си има някакво занимание. Ключът за бързо почистване на къщата е, когато всеки е на разположение и се е заел с някаква задача.

 

3. Подгответе всички почистващи препарати преварително, които ще ви трябват. Може да звучи малко прекалено, да планирате толкова подробно, но определено ще е от полза.

 

Четете още: Подредена кухня – как?

 

дом, почистване

4. Минете с прахосмукачка всяка стая преди да продължите нататък.

 

5. Минете с моп или парцал навсякъде из стаите.

 

6. Вземете чиста кърпа и избършете праха. Тази част отнема повече време. Ако правите нещата последователно и планирано, ще забележите, че спестявате много повече време от обикновено.

 

Четете още: Как да се справите с неприятната миризма в хладилника

 

7. Вземете един плик за боклук и съберете всякакъв вид ненужни неща от цялата къща.  Това ще ви отнеме няколко минути. После го изхвърлете.

 

8. Измийте всички съдове, които са в мивката. Ако имате съдомиялна машина я заредете преди да се захванете с другите дейности.

 

9. Най-накрая, но не на последно място, вземете кутия дезинфектант и напръскайте къщата. Това включва дивани, столове, дръжки на вратите и т.н.

 

Снимки: artur84 FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: