Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Най-бързият начин да изчистите банята

#

Банята е едно от най-посещаваните места в къщата. Ако са ви дошли гости, вероятно няма да влязат в спалнята ви, но е почти сигурно, че ще използват тоалетната. Така че, ако започвате да се притеснявате всеки път когато някой попита: „Може ли да използвам банята/тоалетната?“ и моментално започвате да се съмнявате в уменията си за почистване, тези трикове ще накарат банята ви да изглежда сякаш току що сте я почистили, само за 15 мин или по-малко:

 

1. Вземете торбичка

 

За да започнете, закачете найлонова торбичка на дръжката на вратата, като най-бърз начин за събиране на боклук.

 

2. Дезинфектирайте

 

След това вземете белина. Налейте в тоалетната чиния и с четка почистете под ръба и отстрани. Това ще отнеме около 5 мин, след това преминете към следващата задача.

 

баня, почистване, кърпи, тоалетна

 

3. Блясък

 

Напълнете спрей-бутилка с равни части вода и оцет. Напръскайте от разтвора върху хартиена кърпа или кърпа от микрофибър и забършете капките от сапун и паста за зъби от огледалата, плотовете и мивката. Ако искате банята ви съвсем да заблести, почистете и вратите на душа по същия начин.

 

Четете още: Как да почистим дома си бързо?

 

4. Съберете мръсотията

 

Напръскайте друга кърпа със същия оцетен спрей и забършете казанчето на тоалетната, над, под и около седалката. Изплакнете белината, която до този момент е стояла в тоалетната чиния, изхвърлете кърпите в торбичката и продължете напред.

 

кърпи, баня, почистване

 

5. Опитайте този трик

 

Не се притеснявайте, ако вашите кърпи за баня се сушат. Просто сложете чисти кърпи за ръце. Те са единствените, които вашите гости ще използват така или иначе. Оставете останалите на пръчката за кърпи, само ги оправете, за да изглеждат по-подредени.

 

Четете още: 25 начина за бързо преобразяване на дома

 

6. За финал

 

Сега е време за пода. Разтърсете подложката за баня, за да изглежда сякаш скоро е била почиствана с прахосмукачка. След това, с навлажнена хартиена кърпа, избършете ъглите на банята, където се събира по-голямата част от праха и космите. И не забравяйте да вземете найлоновата торбичка с вас, когато излизате. 

 

Снимки: Christinejwarner, countrykitty Foter.com

 

Подобни статии: