Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Трикове за по-красив дом

#

 

Не всеки притежва широк и просторен апартамент. Но всеки може да приложи тези трикове и да направи дома си по-красив и уютен.

 

• Ако помещенията в жилището ви са прекалено тясни, използвайте килимчета на райета, които да сложите на пода - така зрително разширявате пространството.

 

• Ако сте почитатели на по-цветният интериор,а не ви се иска да боядисвате стените или да слагате тапети,може да постигнете различни цветови нюанси с помощта на осветлението.

 

• Ако ви трябва повече място за съхранение на вещите, използвайте пространства като стени и дори тавани-"уплътнете" ги с необходимият брой шкафове. Редувайте високи-ниски или разнообразете с няколко етажерки, за да не изглеждат помещенията претрупани. Най-добре е да вградите част от шкафовете,ако имате тази възможност разбира се!

 

дом, трикове

 

• Ще направите помещението да изглежда визуално по-високо, ако сложите на прозорците щори или пердета на вертикални шарки. Шкафовете трябва да са високи и тесни, а меката мебел - по-компактна! Монтирайте козирките максимално високо!

 

Четете още: Пролетно почистване – съвети за заети майки

 

• Ако в помещението има тъмен ъгъл, който стеснява пространството визуално, може да сложите голямо огледало там, което ще отрази светлината и ще придаде на помещението повече пространство.

 

• Ако помещението е просторно, не слагайте прекалено малки и дребни аксесоари-ще се изгубят и ще придадът впечетление за безпорядък. По-добре разположете 2-3 по-големи предмета, като например:ваза, картина, статуетка!

 

• Черно-белите фотографии придават страхотен стил и чар на интериора. Сложете ги в различни по форма рамки и ги закачете на една от стените. Колкото по-хаотично - толкова по-красиво!

 

Снимки: photostock FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: