Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Запознайте се с нашата услуга „Съвети на специалиста“

#

Скъпи приятели,

 

Услугата „Съвети на специалиста“ Ви позволява да задавате въпроси на здравна тема до лекари, които са регистрирани в портала. Използвайки  услугата „Съвети на специалиста”, имате възможност да получите отговори на конкретни здравни въпроси от доказани и утвърдени лекари-специалисти при спазване на изискванията за опазване на лекарската тайна. За целта, ние сме регистриран администратор на лични данни.

 

Къде може да откриете услугата „Съвети на специалиста“?

 

Услугата "Съвети на специалиста" можете да откриете в горната част на портала:

 

 

 

Как можете да зададете въпрос?

 

Можете да зададете въпрос чрез бутона "Задай въпрос" в долната част на профила на всеки лекар:

 

 

Имайте предвид следните особености:

 

1. Само на регистрирани абонати, които са влезли в профила си на портала, е позволено да правят запитвания към лекари.

 

2. За да изпратите въпрос трябва да преминете през следните няколко прости стъпки:

 

-Попълване/потвърждаване на полетата от здравния въпросник;

-Попълване/потвърждаване на полетата от форма за запитване.

 

При попълване на формата за запитване трябва да попълните код за плащане. Код за плащане се получава след изпращане на платен SMS с текст „mtapay“ на цена 2.40 лв с ДДС на кратък номер 1092.

 

Тъй като кореспонденцията между лекар и пациент е строго конфиденциална, този код дава по-голяма сигурност за информацията, която се обменя и за опазване на лекарската тайна. Както знаете, медицинските данни са в категорията на т.нар. "чувствителна информация" и изискванията за криптирането им са много високи, а функционалността "Съвети на специалиста" позволява прикачване на файлове (изследвания, снимки и др.). Затова и "Мама татко и аз" ЕООД е регистриран администратор на лични данни. Надяваме се чрез „Съвети на специалиста” да се облекчи комуникацията между лекар и пациент, както и да се спести време.
 

3. Валидността на кода е 7 дни считано от датата на получаване на кода.

 

4. Системата позволява използването на даден код за плащане не повече от 1 път.

 

5. Всички ваши запитвания и кодове за плащане се пазят в профила ви в системата. Никой друг освен вас и вашия лекар не могат да виждат съдържанието на кореспонденцията помежду ви!

 

6. За всяко запитване, лекарят може да се нуждае от специфична допълнителна информация и да ви изпрати въпросите си чрез „Искане за допълнителна информация“. Вие ще получите E-mail, когато към вас е изпратено „Искане за повече информация“. За да отговорите, не е необходимо да попълвате код за плащане.

 

7. Отговор на вашия въпрос ще получите в рамките на 72 часа (във връзка със заетостта на лекарите и графика на отпуските им, този период беше удължен от 24 на 72 часа) считано от изпращането на запитването. При искане на допълнителна информация от страна на лекаря, 72 часа се отчитат отново от получаването на отговор на запитването за допълнителна информация.

 

8. Вие ще получите E-mail, когато към вас е изпратен отговор на въпроса ви.

 

9. За всеки зададен въпрос вие ще може да оцените лекаря, който е отговорил на въпроса ви. Оценете лекаря по скалата от 1 до 10, като 1 означава, че не сте удовлетворени, а 10, че сте напълно удовлетворени. Имате право да оцените лекаря най-много 1 път за зададен от вас въпрос.

 

10. В зависимост от оценките системата поддържа рейтинг на лекаря. Този рейтинг ще ги стимулира да бъдат максимално изчерпателни и коректни, и ще помага на другите потребители да се ориентират към кого да зададат своя въпрос.

 

Възползвайте се от възможностите на портала, които Ви позволяват бързо и сигурно да получите информацията, която ви е необходима!


Подобни статии:

Коментари:

  1. Admin_MTA каза:

    Здравейте, за съжаление в момента няма как да зададете въпрос към проф. Генчо Начев и доц. Николай Димитров чрез услугата "Съвети на специалиста". Включването на тези двама специалиста предстои до края на месеца. Можете да задавате въпроси на регистрираните в портала специалисти, които можете да откриете тук: https://www.mamatatkoiaz.bg/mta-pub/specialists.xhtml
    Поздрави, Екипа на портал "Мама, татко и аз"

  2. spaskovica каза:

    Здравейте! Интересува ме как да си задам въпросите към проф. Генчо Начев и колегата му доц. Николай Димитров?
    Няма ги в списъка с лекари!