Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Ролята на мъжа в семейството

#

Ако мъжете искат да бъдат успешни в брака си и семейния си живот, те трябва да се променят и да разширяват постоянно своето виждане за това, какво е да си успешен мъж. Да бъдеш добър глава на семейството, закрилник, лидер и учител е привилегия, която идва и със съответните отговорности, с които много мъже не са наясно.

 

Глава на семейството

 

Повечето мъже смятат, че всичко, което трябва да правят в ролята си на глава на семейството, е да оказват подкрепа и осигуряват финансова сигурност. Но се изисква много повече от това. Един мъж трябва да допринесе за емоционалното, духовното, физическото и психическо благосъстояние на семейството си. За да да го постигне, мъжът трябва да признае, че има и други „валути“ освен парите, които трябва да бъдат осигурени.

 

мъж, семейство, закрилник, роля

 

Закрилник

 

Това не означава да се сбивате с всеки, който си е позволил да нагруби жена ви по някакъв начин. Мъжът закрилник трябва да защитава самочувствието и самоуважението както на жена си, така и на децата си и да се справя с всички трудности, които могат да сполетят семейството.

 

Вижте още: Страховете на мъжете, които ще стават бащи

 

Лидер

 

Жените се възхищават на мъжете, които поемат инициативата, когато изникне някакъв проблем. Те оценяват високо действията на мъжете, когато им спестяват главоболия. Не забравяйте, че в брака получавате това, което давате.

 

мъж, семейство, закрилник, роля

 

Вижте още: Доверете се на мъжа

 

Учител

 

На какво учите хората около вас (особено децата си) с поведението си? Важно е да осигурите добър пример на децата си, близките си, общността си с думи и дела.

 

Снимки: imagerymajestic, stockimages, photostock FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: