Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Здравето на зъбите и здравето на цялото тяло (Част 2)

#

Автор: д-р Богомил Стоев

Специалист по дентална медицина

 

...продължение.

 

През последното десетилетие, изследванията показват, че има сериозна връзка между инфекциите в устата и други здравословни проблеми, включително сърдечно-съдови заболявания, инсулти и диабет. Тези устни инфекции включват гингивити или пародонтити (широко разпространено заболяване при повечето хора) и инфекции в кореновите канали (абсцеси на зъбите или възпаления в рамките на кореновия канал).

 

Инфекциите не засягат само зъбите и венците те също така могат да се разпространят и в останалата част на тялото чрез кръвния поток. Други източници на инфекция включват сливиците и инфекции в челюстната кост, където са били извадени зъби.

 

здраве, зъби


Зъбното подреждане също играе голяма роля в цялостното здраве на тялото ни. Начинът, по който зъбите контактуват при хранене, а и като цяло е изключително важно. Голяма част от нервната система участва в осигуряването на баланс между долната половина на лицето и челюстите. Ако зъбите не оклудират правилно или ако даден контакт променя положението на челюстта спрямо черепа, тогава това разминаване ще окаже неблагоприятно влияние на цялостното здраве на човека.

 

Неправилните контакти и позиции на зъбите и челюстта също могат да бъдат причина за възникването на множество заболявания и естествено болка.

 

В партньорство с: www.bogomilstoev.com

Снимики: photostock, Stuart Miles FreeDigitalPhotos.net

 


Подобни статии: