Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Здравето на зъбите и здравето на цялото тяло (Част 1)

#

Автор: д-р Богомил Стоев

Специалист по дентална медицина

 

Днес много практикуващи в областта на стоматологията и медицината третират устната кухина като отделна единица, без връзка към цялото тяло.

 

Как така здравето на устната кухина има такъв огромен ефект върху вашето здраве? Отговорът е съвсем прост -  това се дължи на факта, че тя е тясно свързана с всички системи на организма.


При някои хора се наблюдава загуба на зъби, като изключим тази на мъдреците, което довежда до проблем свързан с дъвченето, а оттам и с храносмилането. Лошото храносмилане е основа за много хронични и тежки заболявания.

 

Лошото храносмилане започва с недостатъчно дъвчене, особено ако човек има по-малко от оптималния брой на зъбите или отделянето на слюнка не е достатъчно.

Здрави зъби -здраво тяло

В допълнение, нервите, които се намират в зъбите, стимулират мозъка да произвежда невротрансмитери, които представляват химически сигнали, които нервите използват, за да комуникират един с друг. Лошата връзка между нервите вследствие на липсата на тези трансмитери може (но не винаги) да доведе до развитието на много други здравни проблеми, включително и до няколко невродегенеративни заболявания.

 

Освен това възпаленията на синуса вследствие на зъбна инфекция може да доведе до запушване на носа и от там до нарушаване на кръвоснабдяването на мозъка.

 

Следва продължение...


В партньорство с: www.bogomilstoev.com

Снимики: imagerymajestic, stockimages FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: