Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Фън шуй съвети за есента

#

Въпреки, че много хора естествено мислят, че пролетта е идеалното време за ново начало, то есента е също важен период за размисъл. Като края на лятото и есенното начало, тя бележи старта на период от време, когато семесйствата прекарват повече време в домовете си.

 

Преди зимата да дойде, трябва да подготвите дома си. Ето някои фън шуй съвети, които може да използвате за да внесете уют и да подготвите дома си за студените дни.

 

Добавяйте есенните подобрения разумно

 

Дори и да не променяте изцяло вътрешната декорация според сезона, то би било добре да внесете някои подобрения. Много семейства декорират домовете си с тикви, сезонни сухи цветя и есенно ориентиран декор. Въпреки, че тези украшения със сигурност ще до принесат за красотата в дома ви, то трябва да ги добавяте мъдро. Уверете се, че пред входната ви врата винаги е чисто. Въпреки, че колекцията ви от тикви може да изглежда красиво поставена там, то тя също може и да блокира потока от положителна енергия влизаща в дома ви.

 

При добавяне на сеознни декорации в дома си, се стремете да направите цялостния ефект не твърде претрупан. Ако е необходимо, поставете някои от вече съществуващите декорации в килера и ги заменете с нови, подходящи за сезона. По този начин ще поддържате дома си подреден, като в същото време освобождавате място на новата положителна енергия да тече свободно.

 

Организационни съвети

 

Много семейства смятат, че тяхното чистене и организиране на дома е за ваканцията през лятото. Но забързаното ежедневие и топлината правят по-трудно поддържането на дома чист, ето защо и през есента трябва да се погрижите за чистотата и подредбата. Не забравяйте да изхвърлите или подарите всичко, което не ползвате и не ви трябва.

 

 

Когато сезоните се сменят, е важно да организирате правилно всички помещения в къщата, също така да отделите време за смяната на дрехите в гардероба (да приберете летните и да извадите есенните). Приведете дрехите си в идеален ред. Ако имате дрехи, които са в лошо състояние ги възстановете, а тези които вече не носите ги подарете или изхвърлете, не е нужно да ги тъпчете в гардероба си. Избягавайте да трупате в живота си ненужни, неизползваеми вече предмети, това ще ви освободи от негативна енергия, която може да ви пречи.

 

Есенни задължения

 

През есента е добре да свършите някои сезонни задължения, за да подготвите дома си за наближаващото студено време. Внесете растенията, които са на двора в дома си, за да добавите живот във вашата интериорна среда. Добре е да направите цялостен преглед на къщата, за да се уверите, че е готова за предстоящия студен сезон.

 

Снимки: Maggie Smith, photostock  FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: