Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Ембрионално развитие в 32 седмица на бременността

#

Към 31-ва седмица

 

Един от последните вътреутробни рапорти: невероятното ви бебе е развило чувствителност към температура! Което означава, че е много вероятно да получите бърз ритник, ако сложите електрическа възглавница или торбичка с лед на „гигантския” си корем.

 

За всички любители на Елтън Джон – бебчето има сини очи.

 

Всъщност, дори да сте твърде млади, за да знаете кой е Елтън Джон, всички бебета имат сини очи в този момент. Това бързо може да се промени след раждането (или дори между този момент и раждането), но в този момент са сини.

 

Благодарение на вече развитите бели дробове и засилването на имунната система, повече от 90% от бебетата родени през 32-рата седмица оцеляват!

 

Не ни разбитайте погрешно – това не означава, че вашия вътреутробен наемател трябва да си събере багажа и да се изнесе, защото ще се озове в ковиоз, вместо у дома в прегръдките ви.

 

А как е майката?

 

Добре, вече сме съгласни, че може да броим ставането и ходенето до тоалетна през 10 минутки за част от ежедневните ви тренировки.

 

Освен това, когато ставате за милионната си разходка до „специалната” стая, внимавайте за замайване и се изправяйте бавно и леко, тъй като кръвта има лошия навик да се настанява в долните крайници, причинявайки ниско вътречерепно налягане.

 

Време е да обмислите възможностите, свързани с раждането, ако все още не сте го направили.

 

Нека се изясним за едно нещо: раждането си е ваше – не е нито на лекаря, нито на майка ви, нито на партньора ви. Така че, вече е време да започнете да правите стъпки в посока подготовката на най-силните преживявания в живота си.

 

През следващите няколко седмици трябва да намерите отговори на следните въпроси:

  • Кой искам да е с мен по време на раждането? (Хора, на които имате доверие)
  • Какви медикаменти за обезболяване искате да използвате?
  • Какви медицински интервенции искате да избегнете?
  • В каква среда искате да родите?

 

Термина ви ще дойде преди да разберете, затова не започвайте да отлагате сега! Не е добра идея да раждате неподготвени и несигурни какво може да очаквате, тъй като всяка тревожност ви носи двойно по-силна болка по време на контракциите.

 

Към 33-та седмица


Подобни статии: