Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Еректилна дисфункция

#

Еректилна дисфункция – често се споменава като импотентно състояние, при което мъжът не е в състояние да получи или поддържа пълна ерекция. Това състояние е подобно на преждевременна еякулация, в смисъл, че може да повлияе отрицателно на мъжа, така и на партньорката му и може да окаже значителен натиск върху връзката.

 

Еректилната дисфункция често може да бъде пагубна за жената, която може да се страхува, че нейният партньор не е възбуден, защото не я намира за достатъчно привлекателна и секси. Мъжът междувременно се притеснява, че той не се справя добре и не е в състояние да задоволи партьорката си.

 

Еректилната дисфункция може да доведе до усложнения, тъй като може да е е трудно или дори невъзможно двойката да зачене, което може да бъде емоционално травматично, ако двойката опитва да има бебе.

 

Причини за възникване на еректилна дисфункция

 

В опитите да се определи възможната причина за еректилна дисфункция, първият фактор, който лекарят ще разгледа е възрастта на мъжа. При по-възрастните мъже този проблем е най-вероятно заради физическото състояние. Болести като диабет, бъбречни заболявания, хроничен алкохолизъм, множествена склероза, атеросклероза, съдови заболявания и неврологични заболявания представляват около 70% от случаите с Еректилна дисфункция.

 

Диабетът е огромен рисков фактор за еректилната дисфункция. Тютюнопушенето, затлъстяването и заседналия начин на живот също могат да увеличат риска от еректилна дисфункция. Лекарства като антидепресанти, диуретици и др. също могат да имат като страничен ефект еректилни проблеми.

 

Еректилна дисфункция

 

Въпреки това в до 20% от случаите, еректилната дисфункция може да бъде свързана и с психологическа причина – депресия, безпокойсто, стрес, ниско самочувствие.

 

Ако преди това човек се радва на добър сексуален живот и едва от скоро е започнал да има еректилни проблеми – особено, ако е с нов партньор или партньорът изпитва някакви проблеми във връзката, то причината най-вероятно е от емоционален характер.

 

Лечение

 

Добрата новина е, че еректилната дисфункция е лечима за повечето мъже. Създадени са и нови лекарства, които са много успешни при лечението на това състояние. Обикновено лекарят ще определи причината за това състояние и ще лекува първо нея. Той също може да смени медикаментите, които приема пациентът, за да облекчи страничните ефекти, които включват еректилна дисфункция.

 

Лекарят може да предпише и лекарства, които да подпомогнат успешният сексуален живот на мъжа. Жената е добре да окуражи мъжа си, ако приема подобни лекарства и да го накара да не се чувства по-малко мъжествен.

 

Снимки: graur razvan ionut, Ambro FreeDigitalPhotos.net

 


Подобни статии: