Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

15 тайни страхове на мъжете - част 2

#

Продължава от: 15 тайни страхове на мъжете - част 1

 

Страхове, свързани с външният вид

 

• Коса

 

Проучванията показват, че над 4 милиона мъже по света използват някакъв вид продукт, за да не загубят косата си. Мъжете са горди с косата си, когато са на около 28 г., но когато настъпи момента на оплешивяването, вече не се чувстват толкова горди.

 

• Тяло

 

Повечето мъже се страхуват как партнорката им гледа на тялото им. Те се притесняват от това, че тя може да ги намира за прекалено космати, твърде слаби, бледи и най-важното - когато дойде време да покажат мъжествеността си, дали ще оправдае очакванията ѝ. Дълбоко в себе си независимо от размера, мъжът винаги иска да е малко по-голям.

 

• Дали са още готини

 

Мъжете се страхуват да не загубят младостта си, страхуват се, че вече няма да са готини в очите на своите приятели и близки. Мъжете се борят до самият край на младостта си, независимо дали ще се наложи да използват медикаменти за тази цел.

 

мъж, стах, смърт, външен вид

 

• Хомофобия

 

Въпреки, че това е чувствителна тема в днешното общество, много хетеросексуални мъже се страхуват в един или друг момент да не бъдат възприети като хомосексуални или прекалено женствени.

 

Как можете да си помогнете: Мъжете не са много по-различни от жените, с това че се притесняват за външния си вид. Един от най-лесните начини за засилване на самочувствието на мъжа е чрез честен комплимент. Каквото и привлекателно да виждате в мъжа, кажете му го.

 

Четете още: Комуникационни разминавания при мъжете и жените

 

Страх от смъртта

 

• Смъртта на бащата

 

Мъжете се страхуват от смъртта на баща им, защото тя неминуемо ги изправя пред въпроса за тяхната смъртност. Предаването на патриархалния огън от баща на син е моментът, когато човек трябва да се изправи срещу собствените си постижения и провали и да оцени себе си.

 

• Наследството

 

Всички мъже мислят за наследството си и на кого да го оставят, когато умрат. Така те се считат за по-добри бащи, съпрузи, бизнес партньори и т.н.

 

мъж, стах, смърт, външен вид

 

Как можете да си помогнете: Смъртността на човек е нещо, срещу което той трябва да се изправи сам. Жената трябва да го увери, че го обича и е там ако има нужда да говорят. Той може да иска да е сам, но ще е спокоен ако знае, че тя е до него в този момент.

 

 

Въпреки страховете на мъжете, техните постижения се измерват с тяхната вечна любов към семейството.

 

Снимки: David Castillo Dominici, imagerymajestic FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии: