Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Информация за специалист

#
Ирина Димова
Психотерапевт

Ирина Димова е сертифициран психотерапевт. Учи клинична социална работа, психологично консултиране и психотерапия в НБУ. Преминава двегодишно обучение по психоаналитична психотерапия към „Динамика” - Център за психотерапевтично, психологично и психиатрично консултиране. Дипломира се като психотерапевт в обученията по: Психодрама и групова терапия, и в Метод за дълбинна психотерапия с музика към Therapeutic Arts Institute, САЩ. Преминава курс по Ориентирана към решение краткосрочна терапия и Сексологично консултиране.

 

Работила е в Дневния стационар на психиатричната клиника към Александровска болница и в „Център за психотерапевтични, консултативни и креативни практики”. От десет години досега работи в частен кабинет за психологично консултиране и терапия към център „Интеракт”. Занимава се с лични проблеми, конфликти, свързани с отношенията в двойката, с етапите на семейния живот и родителството. Консултант е на Fine Line по въпросите на психотерапията. Лектор е в списание „9 месеца”, води семинари за родители в Сердика център и детски градини. Инициатор е за създаване на кабинет за психологично консултиране и Училище за бременни към 1 АГ болница „Св. София”, за да се отговори на нуждите на бъдещите майки и бащи от емоционална подкрепа, и информираност по въпросите на детското психично развитие.

 

Освен в полето на партньорските отношения, Ирина Димова има подчертан интерес в областта на женското психично здраве. Работи с жени, които имат емоционални проблеми след раждането, със забременяването, или са в процес на ин витро. Осъществява психологична подкрепа на пациентки с онкологични заболявания.

 

Ирина Димова е редовен член на Дружеството на психолозите в РБ, на Българската асоциация по психотерапия и Регистъра на психотерапевтите.

 

За контакти: Тел. 0888- 91-32-44

Диагностично- консултативен блок, I САГБАЛ “Св. София”

 

Емоционалната връзка с бебето от 0-6 месеца - част 1

Емоционалната връзка с бебето от 0-6 месеца - част 2

Родителските конфликти и децата – част 1

Родителските конфликти и децата – част 2

Децата и раздялата на родигелите – част 1

Децата и раздялата на родигелите – част 2

Психологически аспекти на женския стерилитет

Психологичните фактори свързани с безплодието при жената

Да обичаш със сърцето си

Психологична подкрепа при рак на гърдата (част 1)

Психологична подкрепа при рак на гърдата (част 2)

Да преодолеем страха от раждането

 

Рейтинг:
8 / 10

Брой гласували: 3
Задай въпрос#