Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Информация за специалист

#
Д-р Антони Ненов
Акушер-гинеколог

Д-р Антони (Тони) Ненов е сред водещите експерти по ендоскопска гинекологична хирургия и стерилитет в България.

 

Специализирал е във водещи акушеро-гинекологични клиники в света, сред които и най-голямата университетска болница в Европа – клиниката “Шарите” в Берлин. От г. 1998 е акушер-гинеколог в Сектора по ендоскопска хирургия и стерилитет във Втора АГ болница “Шейново”.

 

Д-р Ненов е един от основателите и член на Асоциацията по ендоскопска хирургия в гинекологията в България, както и съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията. От 2001 г. членува и в Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия.

Д-р Антони (Тони) Ненов е специализирал акушерство и гинекология, има магистърска степен по здравен мениджмънт. Занимавал се е с управление на дейността на общински здравни заведения в Столичен медицински холдинг.

Д-р Ненов концентрира практиката си върху гинекологичната хирургия и се занимава предимно с ендоскопска хирургия (лапароскопия и хистероскопия). Това на практика включва експертиза при всички гинекологични заболявания, които подлежат на хирургическа намеса, а такива са проблемите на стерилитета при жената на първо място, проблеми с наличието на образувания на матката – най-вече миомни възли, проблеми с образувания на яйчниците – кисти, еднометриоза.

Все повече подобни заболявания могат да бъдат третирани чрез лапароскопска операция, като алтернатива на традиционнатa интервенция, при която се отваря коремът на пациентката. Това включва и най-големите опeрации, които се правят гинекологично извън полето на онкологичните операции, например отстраняването на матката (хистеректомия).

 

Д-р Ненов има следния професионален опит:

 

от 11.2010 г.

ІІ САГБАЛ „Шейново” - Акушер –гинеколог  в отделение Гинекология,ендоскопска хирургия и стерилитет

 

1998 г. – 2010 г.

ІІ САГБАЛ „Шейново” - Акушер –гинеколог в сектор по ендоскопска хирургия и стерилитет

2005 г. – 2007 г.

Столичен Медицински Холдинг - Управление дейността на общинските здравни заведения гр. София

 

1992 г. – 1998 г.

ДУБ”Майчин дом” София - Специализация

 

1986 г. – 1989 г.

І-ва Градска болница София - Санитар

 

Публикации в Портал "Мама, татко и аз":

Само в едно денонощие от месеца става бебе

За ползата от безкръвните операции

 

Рейтинг:
9 / 10

Брой гласували: 11
Задай въпрос#