Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Електронен магазин
Вход към е-магазина
Радио ФЕМИЛИ
Слушайте on-line

Информация за специалист

#
Златин Михайлов
Фармацевт / Специалист по храненето

Златин Михайлов е фармацевт, специалист по храненето. Още в следването си в Медицински Университет „Проф. Д-р. П. Стоянов” – гр. Варна се насочва към изучаване на науката за правилно хранене при различни заболявания – броматология. Познанията му по дисциплини като ботаника, фармакология, фармакогнозия и фитотерапия допълнително разширяват оценката върху конкретният случай и намирането на най-подходящата терапия.

 

След завършването си се специализира върху изготвяне на хранителни планове при пациенти с наднормено тегло и затлъстяване, както и диети при различни заболявания. Една китайска поговорка гласи: „Търси болестта си на дъното на чинията”. Отношението ни към храната и начинът и на употреба се оказва основен фактор за появата и развитието на много заболявания, а лечебното хранене ключът към възстановяването на увредените структури и функции.

 

По настоящем фармацевт Михайлов е ръководител на Студио за здравословно хранене и борба с наднорменото тегло „Матини Слим” в гр. Варна. Алтернативната медицина е водещ фактор в процеса на работа на студиото, а добрите резултати са доказателство за ефикасността и безвредността на терапията.

 

2006г. завършва Средното си образование в „Трета Природоматематическа гимназия” - „Акад. Методий Попов” – гр. Варна

 

2012г. завършва Висшето си образование в Медицински университет „Д-р. Параскев Стоянов” гр. Варна

 

2009-2010г. стажант в Аптеки „Пикадили” гр. Варна

 

2011г. консултант и ръководител в Студио за здравословно хранене и борба с наднорменото тегло „Матини Слим” в гр. Варна (реализирано по Европейски проект).

 

Публикации в Портал "Мама, татко и аз":

Топ 15 на най-вредните храни в България!

Храна или химия!?...Опасните хранителни добавки!

Kак трябва да се хранят един здрав възрастен и едно здраво дете?

Бъдещи майки, как трябва да се храните през есента?

 

Рейтинг:
9 / 10

Брой гласували: 7
Задай въпрос#