Е-магазин


Семейният портал

"Информираният човек се манипулира трудно!"

Жан Жак Русо

Може ли да забременеете по време на цикъл?

#

Да, може да забременеете по време на цикъл, но шансовете за това са малки. Най-доброто време за една жена да зачене е около средата на цикъла, близо до овулацията. За средностатистическата жена това е около 12-16-тия ден. Въпреки това е възможно да забременеете по време на цикъл и има няколко  причини за това. Сперматозоидите могат да живеят до 5 дни. Обикновено те могат да оцелеят в тялото на жената около 2-3 дни. Въпреки това, при най-добри условия, те издържат и повече дни.

 

Ако една жена е имала незащитен полов акт по време на нейния цикъл и след това има овулация 4-5 дни след като тя е правила секс, то тогава е възможно да забременее.

 

Четете още: Закъснява ви, но теста за бременност е отрицателен? Възможно ли е да сте бременна?

 

Ранна овулация

 

Обикновено жената има овулация около 14 дни преди началото на цикъла си. Така, че ако той е 28 дни, то най-вероятно овулацията настъпва на 14-тия ден.

 

Цикълът на жената не винаги е предсказуем. Дори жени, които имат съвсем редовни периоди може да имат по-ранна или по-късна овулация от нормалното. Ако овулацията ви е много ранна, като например на 10 ден след цикъла ви, то е възможно да се допусне зачеване, ако сте имали полов акт по време на менструацията.

 

овулацияДълги периоди и нередовен цикъл

 

Някои жени имат много дълги периоди и нередовно кървене след техния период. Ако една жена има по-дълъг период, в продължение на 10 дни и тя прави необезопасен секс, докато все още има кървене, то е възможно да забременее. Въпреки, че има  кръвотечерние или само зацапване, не означава, че жената не може да забременее. Възможно е да наближава овулацията още докато трае нейния цикъл. Всъщност, някои жени започват да произвеждат цервикална слуз през последните дни от цикъла си. Ако жената има овулация кратко след нейния цикъл, докато има само зацапване, то тя може да забременее.

 

Овулационно зацапване

 

Овулационното зацапване е кървенето, което се случва близо до овулацията. Това е много плодородна цервикална слуз и тя понякога се задържа за дълъг период или е в необичайно време. Някои жени имат кафяво или червено зацапване, преди овулацията. Този тип зацапване е идеалната среда за сперматозоидите да оцелеят. Ако жената прави секс, докато има овулационно зацапване, има доста добри шансове да забременее.

 

Снимки: stockimages FreeDigitalPhotos.net


Подобни статии:


Моля, влезте в профилa си или се регистрирайте, за да коментирате.
Copyright ©2011 Мама, татко и аз